Fonkel PVC vloer

Hebben de hoge grondstof prijzen effect op mijn nieuwe vloer?

Daar kunnen wij kort in zijn; Ja, de hoge grondstof prijzen hebben zeker effect op je nieuwe Fonkel vloer.
Eigenlijk zijn er momenteel twee dingen aan de hand waardoor je PVC vloer in prijs omhoog gaat. De grondstoffen en het gebrek aan containers.

Gelukkig kunnen wij dit nu nog beperken tot ongeveer € 2,00 per m2 hoger ten opzichte van twee maanden geleden.

PVC vloeren

  1. Door de corona-crisis is er een gebrek aan grondstoffen ontstaan. Er zijn veel minder voorraden van grondstoffen aangelegd. Nu moeten deze voorraden weer worden gemaakt, personeel gezocht wat was ontslagen, en dat heeft tijd nodig.
    PVC vloeren hebben grondstoffen nodig waar nu een gebrek aan is.
  2. Daarnaast is de logistiek totaal ontregeld. Alle PVC vloeren worden met bulkcontainers uit Azië naar Europa gebracht. Maar die containers zijn er niet. De prijs voor het transport van één container uit Azië is geëxplodeerd van 2.000 naar 12.000 dollar.
    Ook die kosten komen voor rekening van de afnemers, en uiteindelijk zal ook jij dit in je portemonnee gaan merken.
  3. Een andere reden is dat de containers door de corona-crisis op de verkeerde plek staan. Vorig jaar trok de handel met China voor de zomer alweer aan en werden spullen en masse met containers naar Europa en de VS gebracht. Maar vanwege corona werden geen lege containers mee terug genomen. Daarnaast waren er daardoor ook te weinig werknemers in veel havens en bij de douane. Van iedere tien containers die in de VS aankwamen, gingen er maar vier terug naar China.

    En onze private label Fonkel vloeren komen uit China. Alle PVC vloeren komen overigens ui China, dus niet alleen wij kampen hiermee, maar alle vloerbedrijven in de hele wereld.

Houten vloeren

En ook hout is in prijs gestegen.

De gehele grondstoffenmarkt is momenteel instabiel en ook de houtmarkt ondervindt daar meer dan gemiddeld hinder van. De prijs van naaldhout is met ongeveer 50 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. En nog verontrustender is de beperkte beschikbaarheid.

Dus ook bij houten vloeren zullen wij iets omhoog moeten met de prijs. Gelukkig halen wij het hout niet uit een ander land, maar wordt dit in Nederland geproduceerd. Dus geen gedoe met containers voor houten vloeren.

Hoe lost Fonkel vloeren dit op?

Door het gebrek aan de grondstoffen en de container problematiek zijn vooral de PVC vloeren lastiger te krijgen. Ook onze leveranciers zien de voorraad minder worden.

Al onze klanten die akkoord gaan met onze offerte, betalen een bedrag aan. Wij bestellen direct de vloer en jouw vloer komt keurig in onze opslag te liggen. Wachtend om gelegd te worden door Obbe.

Zo loop jij geen risico dat als je bij ons de vloer besteld voor bijvoorbeeld januari 2022, de vloer niet voorradig is.
Als voorbeeld, wij hebben al vloeren voor volgend jaar zomer in de opslag liggen voor een aantal klanten.
Geen probleem bij Fonkel vloeren!

Eerlijke prijs PVC vloeren en houten vloeren

Al onze private label houten én PVC vloeren zijn nog steeds van zeer hoge kwaliteit, worden met liefde door Obbe gelegd en ook nog steeds voor een eerlijke prijs.

Wil je van ons een passend voorstel ontvangen voor in jouw huis? PVC vloer of houten vloer. In visgraat, Hongaarse punt of planken gelegd?
Bel of mail ons gerust en Ingeborg komt graag bij je langs voor een vrijblijvend advies gesprek.