Apeldoorn Direct Fonkelvloeren

Leuk artikel op Apeldoorn Direct over Fonkelvloeren

Enkele weken geleden werden wij geïnterviewd door Martijn de Frankrijker van Apeldoorn Direct over het ontstaan van Fonkelvloeren.

Ben jij nieuwsgierig naar ons bedrijf en wil jij graag meer weten over wie wij zijn, onze passie en achtergrond?
Lees dan dit leuke artikel over ons interieur en vloerenbedrijf in Apeldoorn!

Dit is de tekst:

Moeder en zoon slaan handen ineen met Fonkelvloeren

De vloerspecialisten van Fonkelvloeren, Ingeborg Leerkes en Obbe van Zutphen, zijn in eerste plaats moeder en zoon. Die relatie hebben ze begin 2021 uitgebreid en ze zijn nu ook zakenpartners. Met Fonkelvloeren bundelen ze hun gezamenlijke passie voor interieurontwerp en vloeren en leveren vakwerk op maat in Apeldoorn en omstreken. Ze onderscheiden zich door hun persoonlijke aanpak: “In plaats van een showroom komen wij langs aan huis”, vertelt Ingeborg. “Bij mensen thuis kun je veel beter advies op maat leveren.”

Een unieke aanpak

De vraag die elk startend bedrijf te wachten staat is wat ze onderscheidt. Qua aanbod van houten en PVC-vloeren meet Fonkelvloeren zich met andere aanbieders in de regio, maar ook voor mensen die er niet snel aan denken om vloerleggers in te huren willen ze een aantrekkelijke optie zijn. “Veel mensen rijden direct naar een doe-het-zelf zaak als ze aan een nieuwe vloer denken”, zegt Ingeborg. “Hen willen we laten zien dat een vloer op maat bij Fonkelvloeren het helemaal waard is.”

“Daarom draait het bij ons om persoonlijk contact—de personal touch”, zegt Ingeborg. Obbe vult aan: “Het mooiste aan vloeren leggen vind ik het moment dat mensen hun nieuwe huis zien, met een strakke vloer die het helemaal afmaakt. Daar doe ik het voor.” Volgens het duo is een vloer dan ook meer dan een verzameling planken. “Op een vloer wordt gelopen, gespeeld en geleefd”, legt Ingeborg uit. “Een mooie vloer maakt het ‘thuis’ en wij helpen mensen die perfecte vloer te vinden.”

“Wanneer mensen Fonkelvloeren bellen krijgen ze daarom ook geen bandje, of een receptioniste”, vertelt Ingeborg, “Je krijgt ons aan de lijn.” De eerste stap bij Fonkelvloeren is langskomen aan huis om te zien hoe ze mensen kunnen helpen. Dat doen ze niet alleen met het leggen van vloeren, maar ook met vloer- en traprenovatie, herstel na waterschade, schuren en zelfs interieuradvies.

“Het stuk interieuradvies doet mijn moeder”, vertelt Obbe. “En daarvoor werken we samen met hele goede interieuradviseurs. Dat is mooi om te zien, want voor mij draaide het in eerste instantie vooral gewoon om het strak leggen van hoge kwaliteit vloeren. Nu we het samen doen is het meer dan dat—het draait om leefplezier.”

Een familiebedrijf

Een bedrijf beginnen is een hele uitdaging voor een jongen van 21 en elk beetje hulp is mooi meegenomen. Toch zullen de meeste jongens zichzelf nog wel een keer achter hun oren krabben voor ze hun moeder om hulp vragen. Zoons zijn namelijk eigenwijs (zo weten ook moeders) en die willen liever in hun eentje ‘rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. Gelukkig is Obbe wijzer dan dat.

Obbe herkende dat zijn moeder precies de kwaliteiten bezat die je nodig hebt om succesvol te ondernemen. Niet vreemd, want Ingeborg runt al 18 jaar een goedlopend evenementenbureau. En toen moeder en zoon in gesprek kwamen over het idee samen een bedrijf te beginnen, bleek er een klik tussen de expertise van Obbe en de ideeën van Ingeborg.

“Hij kan vloeren leggen als de beste, dat zit hem gewoon in de vingers”, vertelt Ingeborg. “Maar zoveel business-ideeën als mijn moeder heb ik niet”, vult Obbe aan. “Niemand, denk ik.” Zo kwamen de twee op het idee om het anders te doen dan andere vloerenleggers. Ingeborg legt uit: “Wij dachten: Een vloer komt bij onze klanten thuis te liggen. Waarom zouden zij dan naar ons moeten komen?”

Zo ontstond het idee voor Fonkelvloeren, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een echt bedrijf. Een hele uitdaging voor een jongen van 21. “Maar samen met mijn moeder komt dat helemaal goed.”

Fonkelvloeren is gespecialiseerd in houten- en PVC-vloeren op maat en onderscheidt zich met hun persoonlijke aanpak. Neem via fonkelvloeren.nl contact op met Ingeborg en Obbe en ze staan zo snel mogelijk bij je op de stoep om je advies op maat te geven over de perfecte vloer.

En ken jij iemand die wel zo’n Fonkelvloer kan gebruiken? Bekijk dan nu de actie op de Facebook of Instagram-pagina van Fonkelvloeren, tag die persoon en wie weet maken ze kans op 20% kans bij Fonkelvloeren.

Of ga direct naar het artikel op de site van Apeldoorn Direct:
https://www.apeldoorndirect.nl/ondernemen/moeder-en-zoon-slaan-handen-ineen-met-fonkelvloeren-20210507/