vloer leggen in appartement

Het leggen van een vloer in een appartement

Het leggen van een vloer in een appartement is écht anders dan het leggen van een vloer in een huis. Dit heeft te maken met geluid wat door de vloer bij je onderburen binnen komt.

De meeste Vereniging van Eigenaren hebben de richtlijnen over het aantal decibel wat een vloer mag produceren omschreven in de statuten van de VVE.
Ons advies is dus altijd, lees dit even goed door. En bij twijfel, neem contact op met de VVE om dit na te vragen.
Het zou jammer zijn als je net nieuwe vloer er weer uit moet toch?

Welk geluid dringt door?

Als je te maken hebt met onderburen dan draagt geluid snel door via jouw vloer naar hun plafond. Ze horen je lopen, rennen, muziek draaien en praten of zingen.
Natuurlijk zullen naaldhakken meer doordringen dan pantoffels dus welke vloer je ook kiest, je schoeisel kan al een hoop doen.
Maar de vloer die je kiest, en de manier van leggen, kan daar ook zeker aan bijdragen. Wij van Fonkelvloeren kunnen je hier prima in adviseren.

Wat veruit de meeste VVE’s hebben omschreven is dat een vloer niet ‘vast’ mag liggen. Dit betekent dat geen enkele vloer geplakt of genageld/geniet/gespijkerd mag worden.
Alle vloeren moet dus zwevend worden gelegd. Voor Fonkelvloeren is dat geen probleem, want wij kunnen al onze vloeren zwevend leggen.

Je PVC vloer & houten vloer zwevend leggen

Gelukkig kan iedere PVC vloer & houten vloer bij Fonkelvloeren keurig zwevend worden gelegd. Dus maak je geen zorgen…het kan.
Je hoeft dus echt niet voor tapijt te kiezen als je in een appartement woont of gaat wonen.

Wij hebben zachte ondervloeren die wij na het egaliseren los op de vloer leggen. Deze ondervloeren zijn een paar millimeter dik en heeft aan één kant een plaklaag.
Nadat wij de plaklaag verwijderd hebben, kunnen wij daar de houten of PVC vloer op leggen.

Uiteraard wordt de vloer ook mooi afgewerkt met plinten en een kitrand tegen de muur en naar de vloer.

En er is nog een voordeel van het zwevend leggen van je vloer. Stel…je gaat verhuizen en je wil de vloer meenemen, dan kan dat gewoon.
Je haalt de plinten van de muur en je kan je PVC of houten vloer van de ondervloer afhalen. Net zo handig!

Advies over een vloer leggen in een appartement?

Wil je gratis advies over het leggen van een PVC of houten vloer in een appartement? Wij komen graag langs om je appartement te bekijken.

Wij werken graag lokaal dus komen bij je langs in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en alles tussen Zwolle en Amersfoort.
Bel of mail ons gerust voor een adviesgesprek.